fbpx

De voordelen van trainen tijdens je zwangerschap

Waarom zou je gaan trainen tijdens je zwangerschap en niet lekker rustig aan doen? Goeie vraag.

Stel je gaat meedoen met een marathon. Doe je dan een cursus van 6 avonden en vervolgens ga je 42 kilometer rennen? Nee, dat doe je niet. Je gaat trainen. Veel trainen.

Waarom doen veel mama’s dat voor een bevalling dan wel? Ze doen een pufcursus, lezen een boek en ze zijn er klaar voor. Of toch niet?

Gemiddeld duurt de eerste bevalling 14 uur. Een marathon loop je met wat training in ongeveer 4 uur. Dat is een verschil van 10 uur! Trainen dus voor die bevalling, zorg dat jij er klaar voor bent.

Mama’s die trainen tijdens de zwangerschap:

Krijgen minder last van pijntjes. Denk aan bekkenpijn, rugpijn, nekpijn en nog 599 andere pijntjes.

Ontmoeten hun kindje sneller. Wees gerust, ik heb het niet over vroeggeboorte. De bevallingen duren korter en zijn vaak minder gecompliceerd.

Zijn positiever over zichzelf, over hun zwangerschap en zijn positiever over de aanstaande bevalling. Ze leven zeg maar in de tevreden tijd.

Komen minder aan. En dan heb ik het over de ‘overbodige kilootjes’ (lees: te veel Ben&Jerry’s, chocola en pizza) en niet dat hun baby’s zwaar ondergewicht hebben.

Herstellen sneller na de bevalling. Wel zo fijn als je voor een klein kindje moet zorgen.

Zijn weer sneller op hun lichaamsgewicht van voor de zwangerschap. Dat betekent dus dat je dat ene leuke jurkje weer kan aantrekken. En je favoriete spijkerbroek past ook weer.

Hebben een beter werkende placenta. Jouw kindje krijgt dus veel vers bloed en voedingsstoffen. En daar wordt je kindje erg blij en gezond van.

Niet de meest sexy opsomming, ik weet het, maar het zegt genoeg over de enorme voordelen van trainen tijdens je zwangerschap. Als jij ook fit en gezond wil blijven tijdens je zwangerschap dan ben je bij Training For Mamas aan het juiste adres.

Wist je dat ook jouw kindje gezonder wordt als jij traint als je in verwachting bent? Onderzoek heeft aangetoond dat kindjes van mama’s die hebben getraind tijdens hun zwangerschap:

  • Een betere fysieke gezondheid hebben
  • Minder complicaties hebben
  • Meer voedingsstoffen en zuurstof tot zich kunnen nemen (omdat de placenta beter werkt)
  • Afvalstoffen beter kunnen afvoeren
  • Beter bestand zijn tegen de stress van de bevalling

Trainen tijdens je zwangerschap is goed voor jou én je baby. En iedere mama wil toch het beste voor haar kindje en zichzelf?

Hoe werkt het?

1. Telefonisch intakegesprek (gratis)

2. Persoonlijke bewegingsanalyse

3. Personal training