fbpx

Over

Wie is Training For Mamas?

Leuk dat je het vraagt! Training for Mamas is niet alleen één persoon, maar bestaat op dit moment uit meerdere ervaren trainers.

Soumia El Allali

Ik ben Soumia, 30 jaar en doe al 8 jaar aan fitness én krachttraining.

Zelf ben ik (nog) geen mama, maar wel tante van 12 (!) kids. Dus ik heb van dichtbij al veel zwangere buiken mogen meemaken. Het viel me daardoor wel op dat er weinig kennis was (en is) over wat zwangeren of mama’s (nog) kunnen. Veel mensen zeiden tegen mijn (schoon)zussen: ‘Niet te zwaar tillen hoor!’. Te vaak wordt er gedaan alsof je niks meer kunt als je zwanger bent.

Maar dat vond ik gek. Hoe zit het met sporten dan? Moet ik dat ineens 9+ maanden niet meer doen als ik ooit zwanger wordt? Dat moest anders.

Alleen wist ik nog niet hoe. Want hoe doe je dat op een veilige manier? Wat mag wél en wat mag niet? Ik ben me vanaf 2019 daarom gaan verdiepen in zwanger zijn en trainen tijdens én na de zwangerschap. Veel artikelen lezen, cursussen volgen en opleidingen doen.

En ik leer nog steeds door. Omdat ik jou op de best mogelijke manier wil helpen. Zodat jij topfit blijft tijdens je zwangerschap en zo min mogelijk last krijgt van zwangerschapskwaaltjes. En om jou te helpen om op een veilige manier weer te herstellen na je bevalling.

Mijn missie is om jou sterker te maken maar vooral ook om jou (weer) sterk en zelfverzekerd te laten voelen in je eigen lichaam. Zonder problemen til jij je baby overal naartoe.

IMG_6977

Jade den Tenter

Ik ben Jade, 32 jaar en de trotse moeder van Savion.

Als moeder weet ik welke kwaaltjes en pijntjes er komen kijken bij een zwangerschap en met welke ongewenste souvenirs je kunt achterblijven. Hoort het erbij of kan het misschien ook anders?

In 2020 ben ik mezelf gaan specialiseren tot pre- en postnataal trainer. Met de kennis die ik heb opgedaan zou ik mijn eigen zwangerschap en herstelperiode heel anders hebben aangepakt.

Zelf heb ik bijvoorbeeld te maken gehad met een zwakke bekkenbodem en urineverlies na mijn zwangerschap. Helaas was de begeleiding en kennis toen niet makkelijk te vinden en heb ik gedaan wat ik dacht dat juist was. Na 10 dagen stond ik namelijk weer in de gym en na 3 weken ging ik weer een rondje hardlopen. Ik voelde me goed. Ik wist niet beter.

Nu help ik vrouwen met dezelfde vraagstukken als die ik toentertijd had. Ik begeleid jou op een veilige manier door de zwangerschap heen en na de bevalling help ik je om op de juiste manier weer te herstellen zodat je volop kunt genieten van het moederschap.

jade-square

Larissa van Dorp

Ik ben Larissa, 38 jaar en sinds 3 jaar bezig met fitness en krachttraining.

De afgelopen 1,5 jaar heb ik al veel vrouwen mogen helpen naar een gezondere versie van zichzelf. En omdat ik steeds meer te maken kreeg met zwangeren ben ik me ook gaan specialiseren in pre- en postale fitness. Tijdens de opleiding en het trainen van zwangeren kwam ik er al snel achter hoe ontzettend leuk en interessant ik dit gedeelte van het vak vind.

Zelf ben ik (nog) geen moeder, maar veel vrouwen in mijn omgeving wel. Ik merkte al gauw op dat deze vrouwen eigenlijk geen idee hebben wat zij nog wel of niet kunnen doen als het op sporten aan komt. Ook hebben sommigen er diverse klachten aan overgehouden doordat ze weer te snel zijn gestart na de bevalling of de klachten niet op de juiste manier hebben aangepakt.

Om deze reden hoop ik veel mama’s te kunnen begeleiden tijdens en na hun zwangerschap. Samen werken we toe naar een topfitte bevalling en een goed herstel zodat jij fluitend door het leven als moeder gaat.

larissa

Waar?

In Amsterdam-Noord en IJburg train je met Soumia bij Original Physic en bij Foriam. In Amsterdam-West train je met Jade bij Staetsgeheim en met Larissa in Rotterdam bij IchiGeki.