fbpx

De voordelen van trainen tijdens je zwangerschap

Sporten tijdens de zwangerschap

Ben jij gek op sporten? En wil je dit graag blijven doen tijdens je zwangerschap? Goed bezig!
Als het je lukt om te blijven sporten tijdens je zwangerschap is dat fantastisch. Want aan je fitheid werken terwijl er nieuw leven in je buik groeit, is niet alleen hartstikke leuk, het is ook heel gezond. Voor jezelf én voor je kindje.

Natuurlijk moet je dit – zeker tegen het einde van je zwangerschap – wel heel gecontroleerd en met zorg doen. Training for Mamas legt je graag uit hoe jij lekker door kunt blijven sporten als je zwanger bent. En dat op een verantwoorde en veilige manier.

Waarom sporten tijdens de zwangerschap goed voor je is?

Dat lesje boksen of het bootcampen kan je op een gegeven moment beter niet meer zo fanatiek doen als voorheen. Gelukkig zijn er genoeg andere vormen van beweging die jij je kunt doen tijdens je zwangerschap. Je zult merken dat als jij goed voor je lichaam zorgt, jouw lichaam minder gaat protesteren tijdens de zwangerschap. Een aantal redenen waarom ik aanraad om te sporten tijdens je zwangerschap:

  1. Je krijgt minder last van pijntjes, zoals rugpijn, nekpijn, bekkenpijn en nog zo’n 599 andere pijntjes.
  2. Je kunt je kindje sneller ontmoeten. Geen paniek, niet via een vroeggeboorte. Onderzoek heeft aangetoond dat de bevallingen van fitte mama’s vaak korter duren en zijn vaak minder gecompliceerd.
  3. Sportieve mama’s to be zijn vaak positiever over zichzelf, hun zwangerschap en staan positiever tegenover de aankomende bevalling. Je zit in een meer tevreden flow.
  4. En last but not least: je komt minder aan. Zwangere vrouwen hebben vaak last van (bijzondere) cravings die vaak ongezond zijn. Als je blijft sporten beperk of voorkom je de ‘overbodige kilootjes’.

Hoe werkt het?

Als je je wilt inschrijven bij Training for Mamas hebben we eerst een (gratis) intakegesprek. Daarna doen we een bewegingsanalyse. We gaan dan uitvoerig analyseren hoe jij beweegt en wat eventuele knelpunten zijn. Op basis van de analyse, en of je ergens klachten hebt, stellen wij een persoonlijk trainingsschema voor je op.

Jij kunt altijd aangeven welk doel jij voor ogen hebt met de trainingen.

Zelf thuis sporten

Wil jij liever zelf thuis sporten met handige tips en video’s? Dan is mijn online programma ‘Gezond, fit & zwanger’ echt iets voor jou. Gewoon lekker in je eigen vertrouwde sportschool meedoen met filmpjes waarin alle oefeningen goed worden voorgedaan. Zo heb jij toch een sportbuddy die je er doorheen sleept en kan je trainen wanneer jij dat wil. Wat wil je nog meer? Lees hier meer over het online programma en wat het allemaal inhoudt.

Is er een risico voor mijn baby?

Zolang jij op een verantwoorde manier sport, geen complicaties hebt en het niet te gek maakt (aan de haal gaan met zware gewichten), is sporten tijdens je zwangerschap helemaal veilig. Het fabeltje dat je baby geboren wordt met ondergewicht als jij veel sport tijdens je zwangerschap is onzin. Een fitte mama biedt een gezonde groeiomgeving voor een baby. Sporten tijdens de zwangerschap is dus hartstikke goed en gezond voor mama en kind. Absoluut doen dus.

Meer weten?

Wil jij op de hoogte blijven en meer tips krijgen over sporten tijdens je zwangerschap? Volg dan mijn blog. Hier plaats ik artikelen met interessante weetjes en tips die jou gaan helpen om veilig en verantwoord te sporten tijdens je zwangerschap.

Maak jij je nu al zorgen over hoe je ná je zwangerschap weer in shape gaat komen? Dat hoeft gelukkig niet. Ook daarvoor kun je perfect terecht bij Training for Mamas. Hier lees je alles over sporten na je zwangerschap.

Heb jij nog andere vragen? Bel me gerust op het nummer +31612036789 of vul dit contactformulier in. Ik hoor graag van je.

Mama’s die trainen tijdens de zwangerschap:

Krijgen minder last van pijntjes. Denk aan bekkenpijn, rugpijn, nekpijn en nog 599 andere pijntjes.

Ontmoeten hun kindje sneller. Wees gerust, ik heb het niet over vroeggeboorte. De bevallingen duren korter en zijn vaak minder gecompliceerd.

Zijn positiever over zichzelf, over hun zwangerschap en zijn positiever over de aanstaande bevalling. Ze leven zeg maar in de tevreden tijd.

Komen minder aan. En dan heb ik het over de ‘overbodige kilootjes’ (lees: te veel Ben&Jerry’s, chocola en pizza) en niet dat hun baby’s zwaar ondergewicht hebben.

Herstellen sneller na de bevalling. Wel zo fijn als je voor een klein kindje moet zorgen.

Zijn weer sneller op hun lichaamsgewicht van voor de zwangerschap. Dat betekent dus dat je dat ene leuke jurkje weer kan aantrekken. En je favoriete spijkerbroek past ook weer.

Hebben een beter werkende placenta. Jouw kindje krijgt dus veel vers bloed en voedingsstoffen. En daar wordt je kindje erg blij en gezond van.

Niet de meest sexy opsomming, ik weet het, maar het zegt genoeg over de enorme voordelen van trainen tijdens je zwangerschap. Als jij ook fit en gezond wil blijven tijdens je zwangerschap dan ben je bij Training For Mamas aan het juiste adres.

Wist je dat ook jouw kindje gezonder wordt als jij traint als je in verwachting bent? Onderzoek heeft aangetoond dat kindjes van mama’s die hebben getraind tijdens hun zwangerschap:

  • Een betere fysieke gezondheid hebben
  • Minder complicaties hebben
  • Meer voedingsstoffen en zuurstof tot zich kunnen nemen (omdat de placenta beter werkt)
  • Afvalstoffen beter kunnen afvoeren
  • Beter bestand zijn tegen de stress van de bevalling

Trainen tijdens je zwangerschap is goed voor jou én je baby. En iedere mama wil toch het beste voor haar kindje en zichzelf?

Hoe werkt het?

1. Intakegesprek (gratis)

2. Bewegingsanalyse

3. Personal training

Ben je al overtuigd dat trainen tijdens de zwangerschap goed voor je is?
Schrijf je dan nu in bij Training for Mamas!